Рецепти на Супи
2 posters
Страница 1 от 1
Рецепти на Супи
Зеленчукова супа
картофи - 150гр.
моркови - 1 бр.
грах - 30гр.
лук - 1 малка главичка
пиперка -1 бр.
домат - 1 бр.
фиде - 15гр.
кисело мляко - 40гр.
яйце -1/4
масло - 10гр.
магданоз
Обелените и нарязани картофи, моркови, пиперка и лукът се варят във вода. След завирането на бульона се прибавя и грахта. След пълното им омекване се прибавя и почистения от люспите и нарязан домат. Супата се оставя да кипне. Прибавя се фидето и се вари до пълното му омекване. Супата се застроива с топла застройка на киселото мляко и жълтък. Преди свалянето и от огъня се прибавя маслото и ситно нарязания магданоз.
Добър апетит
картофи - 150гр.
моркови - 1 бр.
грах - 30гр.
лук - 1 малка главичка
пиперка -1 бр.
домат - 1 бр.
фиде - 15гр.
кисело мляко - 40гр.
яйце -1/4
масло - 10гр.
магданоз
Обелените и нарязани картофи, моркови, пиперка и лукът се варят във вода. След завирането на бульона се прибавя и грахта. След пълното им омекване се прибавя и почистения от люспите и нарязан домат. Супата се оставя да кипне. Прибавя се фидето и се вари до пълното му омекване. Супата се застроива с топла застройка на киселото мляко и жълтък. Преди свалянето и от огъня се прибавя маслото и ситно нарязания магданоз.
Добър апетит
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
Крем супа от грах
грах - 600 гр.
картофи - 2 бр.
морков - 1 бр.
лук - 1 малка глава
олио - 3с.л.
бульон (пилешки или зеленчуков) - 1.4л
прясно мляко - 1ч.ч.
магданоз
копър
сол
черен пипер
Задушете в олиото нарязания на ситно лук, добавете нарязаните моркови и картофи и грах. Задушавайте няколко минути. Залейте с пилешкия бульон или вода и варете докато зеленчуците са напълно сварени. Свалете от огъня, подправете на вкус със сол, черен пипер, добавете магданоза и копъра. С пасатор пасирайте до гладко пюре. Разредете с горещо прясно мляко до предпочитана гъстота. Поставете на котлона и загрейте докато леко заври, като разбъркване непрекъснато. Свалете от огъня и поднесете с 1 лъжица сметана и малко нарязан на ситно копър.
грах - 600 гр.
картофи - 2 бр.
морков - 1 бр.
лук - 1 малка глава
олио - 3с.л.
бульон (пилешки или зеленчуков) - 1.4л
прясно мляко - 1ч.ч.
магданоз
копър
сол
черен пипер
Задушете в олиото нарязания на ситно лук, добавете нарязаните моркови и картофи и грах. Задушавайте няколко минути. Залейте с пилешкия бульон или вода и варете докато зеленчуците са напълно сварени. Свалете от огъня, подправете на вкус със сол, черен пипер, добавете магданоза и копъра. С пасатор пасирайте до гладко пюре. Разредете с горещо прясно мляко до предпочитана гъстота. Поставете на котлона и загрейте докато леко заври, като разбъркване непрекъснато. Свалете от огъня и поднесете с 1 лъжица сметана и малко нарязан на ситно копър.
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
Супа топчета
кайма - 200гр
ориз - 1к.ч.
грах - 100гр.
фиде - 100гр.
чушка-1бр.
морков - 1бр.
лук - 1 глава
яйце - 1бр.
кисело мляко- 100гр.
магданоз
сол
оцет
олио
Каймата се обърква с ориза и малко магданоз и се оформят малки топченца.
На катлона се слага 1,5 подсолена вода. Към нея се добавят около 40 мл. олио, нарязания на ситно лук, нарязаните на кубчета морков и чушка. Добавя се фидето.
След като заври бульона , към него се прибавят топчетата от кайма и супата се оставя да ври на слаб огън около 15 - 20 минути. Добавя се фидето и след още 10 тина минути се застройва с разбитото в кисело мляко и няколко капки оцет яйце.
При сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз
кайма - 200гр
ориз - 1к.ч.
грах - 100гр.
фиде - 100гр.
чушка-1бр.
морков - 1бр.
лук - 1 глава
яйце - 1бр.
кисело мляко- 100гр.
магданоз
сол
оцет
олио
Каймата се обърква с ориза и малко магданоз и се оформят малки топченца.
На катлона се слага 1,5 подсолена вода. Към нея се добавят около 40 мл. олио, нарязания на ситно лук, нарязаните на кубчета морков и чушка. Добавя се фидето.
След като заври бульона , към него се прибавят топчетата от кайма и супата се оставя да ври на слаб огън около 15 - 20 минути. Добавя се фидето и след още 10 тина минути се застройва с разбитото в кисело мляко и няколко капки оцет яйце.
При сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
Картофена супа
картофи - 5бр.
фиде - 50гр.
морков - 1бр.
лук - 1бр.
домат - 1бр.
пиперка - 1бр.
зеленчуков бульон - 1бр.
сол
олио
яйце - 1бр.
кисело мляко - 1ч.ч.
оцет
1 литър подсолена вода се слага да заври на котлона с малко олио. Добавят се нарязаните на ситно - лук, морков, домат, пиперка, магданоз и зеленчуковия бульон. Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета, след което се прибавят към врящия бульон. Пет минути преди да е готова супата се прибавя фидето. Когато супата е готова се оставя да поизстине , а през това време се прави застройката.
Киселото мляко се разбива с жълтъка на яйцето и се добавят няколко капки оцет. Използва се само жълтъка, за да не се пресече супата.
След като и застройката е готова се прибавя внимателно и на части към супата , за да не се пресече.
Отново се слага на котлона да поври около 5 минути
картофи - 5бр.
фиде - 50гр.
морков - 1бр.
лук - 1бр.
домат - 1бр.
пиперка - 1бр.
зеленчуков бульон - 1бр.
сол
олио
яйце - 1бр.
кисело мляко - 1ч.ч.
оцет
1 литър подсолена вода се слага да заври на котлона с малко олио. Добавят се нарязаните на ситно - лук, морков, домат, пиперка, магданоз и зеленчуковия бульон. Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета, след което се прибавят към врящия бульон. Пет минути преди да е готова супата се прибавя фидето. Когато супата е готова се оставя да поизстине , а през това време се прави застройката.
Киселото мляко се разбива с жълтъка на яйцето и се добавят няколко капки оцет. Използва се само жълтъка, за да не се пресече супата.
След като и застройката е готова се прибавя внимателно и на части към супата , за да не се пресече.
Отново се слага на котлона да поври около 5 минути
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
Пилешка супа
пиле - 700гр.
кромид лук - 1бр.
ориз - 2с.л.
чубрица
яйце - 1бр.
домати - 1бр.
магданоз - 10гр.
сол
черен пипер
Пилето се почиства добре, поставя се в удобен съд, залива се с 6 чаши вода и се вари. След като заври, се добавя солта. След като пилето се свари, се обезкостява и се накъсва на малки парченца. Бульонът се прецежда. Лукът се почиства и се нарязва на дрено.Доматите се настъргват на ренде.Парченцата пиле се поставят в бульона, добавят се нарязаният лук и настърганите домати.След като кипне се добавя оризът и чубрицата.
Вари се, докато омекне оризът.След като супата изстине (за да не се пресече яйцето), се разбива яйцето до пяна и се смесва малко по малко.Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
пиле - 700гр.
кромид лук - 1бр.
ориз - 2с.л.
чубрица
яйце - 1бр.
домати - 1бр.
магданоз - 10гр.
сол
черен пипер
Пилето се почиства добре, поставя се в удобен съд, залива се с 6 чаши вода и се вари. След като заври, се добавя солта. След като пилето се свари, се обезкостява и се накъсва на малки парченца. Бульонът се прецежда. Лукът се почиства и се нарязва на дрено.Доматите се настъргват на ренде.Парченцата пиле се поставят в бульона, добавят се нарязаният лук и настърганите домати.След като кипне се добавя оризът и чубрицата.
Вари се, докато омекне оризът.След като супата изстине (за да не се пресече яйцето), се разбива яйцето до пяна и се смесва малко по малко.Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
ииии, специално за Чаро
Крем супа от гъби
картофи - 500 гр.
моркови - 1-2 бр.
гъби - печурки 500 гр.
олио - 1 с.л.
копър - 1/2 връзка
черен пипер
Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.След 10 минути добавете копъра и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.
Крем супа от гъби
картофи - 500 гр.
моркови - 1-2 бр.
гъби - печурки 500 гр.
олио - 1 с.л.
копър - 1/2 връзка
черен пипер
Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.След 10 минути добавете копъра и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
благодаря ти tintiriti
тази съм я правила и на никой не се хареса или аз не съм я направила като хората или нещо и куца има много натрапчив вкус от картофите няма ли някоя без или с по малко картофи
веднъж с малкия си поръчахме в един ресторант и останах много приятно изненадана ,та затова търся рецепти на гъбена крем супа
тази съм я правила и на никой не се хареса или аз не съм я направила като хората или нещо и куца има много натрапчив вкус от картофите няма ли някоя без или с по малко картофи
веднъж с малкия си поръчахме в един ресторант и останах много приятно изненадана ,та затова търся рецепти на гъбена крем супа
Re: Рецепти на Супи
Чаро, аз рецептите ги вадя от една стара готварска книга и ще проверя там мисля че имаше няколко рецепти на гъбени супи ще ги напиша всичките че да си избереш
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Re: Рецепти на Супи
Крем супа от гъби и пшеничени кълнове
гъби- 250гр.
пшеничени кълнове - 1ч.ч.
копър
чесън- 2-3 скилидки
масло
черен пипер
сол
сметана
Почистените и измити гъби се нарязват и се изсипват във вряща подсолена вода с бучица масло в нея.Варят се до омекване. Добавят се пшеничените кълнове, 1 ч.ч. вода и счуканият чесън. Супата се поръсва с копър,нарязан на ситно и се добавя още малко масло. Оставя се да заври и се снема от огъня. За по-плътен вкус към супата може да се добави лъжица сметана.
гъби- 250гр.
пшеничени кълнове - 1ч.ч.
копър
чесън- 2-3 скилидки
масло
черен пипер
сол
сметана
Почистените и измити гъби се нарязват и се изсипват във вряща подсолена вода с бучица масло в нея.Варят се до омекване. Добавят се пшеничените кълнове, 1 ч.ч. вода и счуканият чесън. Супата се поръсва с копър,нарязан на ситно и се добавя още малко масло. Оставя се да заври и се снема от огъня. За по-плътен вкус към супата може да се добави лъжица сметана.
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|