рецепти за пити
2 posters
Страница 1 от 1
рецепти за пити
Ето рецептата за питата която правих за миналата нова година .
1 кг брашно
4 яйца от тях си запази единия жълтък за намазване малко преди да се извади питата
250 мл прясно мляко
100 г масло или маргарин и около 50 грама олио аз ги смесвам умишлено така ми харесва повече
1 бучка мая или 1 пакетче дрожди ,нея също я предпочитам пред кубчето
и вече тук зависи дали искаш да е сладка или солена ,оставям солта или захарта по твой избор ,ако е сладка може да сложиш някакви ядки по добър вкус дават
малко сусам за поръсване
Маята се замесва с хладка вода или мляко, щипка сол, лъжичка захар и 1/2 чаша брашно. След като втаса тя се изсипва в 1 кг брашно.
Отделно се разбиват яйцата и заедно с топлото мляко също се слагат в брашното. Тестото се замесва с ръце, натопени в мазнина дотогава, докато тя се поеме от хляба. Тестото се разделя на малки топченца ,които се се оформят на възелчета и се редят в леко намазнената тава , пече се на 220 градуса но не помня времето ,като стане почти готова я намазвам с жълтък и поръсвам със сусам .
Хубаво е след като се изключи фурната питата да постои десетина минути още и после да се извади и задуши с някаква кърпа.
1 кг брашно
4 яйца от тях си запази единия жълтък за намазване малко преди да се извади питата
250 мл прясно мляко
100 г масло или маргарин и около 50 грама олио аз ги смесвам умишлено така ми харесва повече
1 бучка мая или 1 пакетче дрожди ,нея също я предпочитам пред кубчето
и вече тук зависи дали искаш да е сладка или солена ,оставям солта или захарта по твой избор ,ако е сладка може да сложиш някакви ядки по добър вкус дават
малко сусам за поръсване
Маята се замесва с хладка вода или мляко, щипка сол, лъжичка захар и 1/2 чаша брашно. След като втаса тя се изсипва в 1 кг брашно.
Отделно се разбиват яйцата и заедно с топлото мляко също се слагат в брашното. Тестото се замесва с ръце, натопени в мазнина дотогава, докато тя се поеме от хляба. Тестото се разделя на малки топченца ,които се се оформят на възелчета и се редят в леко намазнената тава , пече се на 220 градуса но не помня времето ,като стане почти готова я намазвам с жълтък и поръсвам със сусам .
Хубаво е след като се изключи фурната питата да постои десетина минути още и после да се извади и задуши с някаква кърпа.
Re: рецепти за пити
Я, как съм пропуснала тази тема
Чаро прекрасна питка
Чаро прекрасна питка
tintiriti- напреднал
- Брой мнения : 154
Reputation : 6
Join date : 31.08.2009
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|